Nema ko ne voli OVU NAMIRNICU! Sada je dovoljno da je POMIRIŠETE i APETIT će vam se smanjiti, a samim tim i struk!

Do sada smo čuli bezbroj saveta za mršavljenje, ali ovaj je definitivno najčudnij.

nezdrava ishrana, foto: Flotsam/Shutterstock
nezdrava ishrana, foto: Flotsam/Shutterstock
.

Već je dobro poznato da je crna čokolada idealan desert za sve koji drže dijetu. Ona je bogat izvor antioksidanata, poboljšava protok krvi, snižava krvni pritisak i odlična je za srce. Ipak, postoji još jedna korist od crne čokolade. Naime, istraživanja tvrde da je ovaj slatkiš toliko zdrav da vam samo njegov miris može uticati na smanjenje apetita.

Nova istraživanje ukazuju na to da ona može da pomogne da sagorite više kalorija jer njen miris ima efekat na grelin, hormon koji stimuliše apetit i šalje signale mozgu kada smo gladni, prenosi lepaisrecna.mondo.rs.

Dvanaest žena starosti od 18 do 25 godina učestvovalo je u istraživanju. U početku je svih 12 žena jelo 30 grama čokolade na dan, a zatim su ih naučnici nasumično rasporedili u dve grupe: dok je jedna grupa jela dodatnih 30 grama čokolade, druga grupa je jednostavno mirisala desert.

Iznenađujuće je da su sve žene prijavile smanjenje apetita, i one koje su jele i one koje su samo mirisale crnu čokoladu. Rezultati su pokazali da se učesnicama istraživanja smanjio nivo grelina.