Đumbir se u poslednje vreme ukorenio ne samo u kuhinji kao omiljen začin od predjela do dezerta, nego kao spasonosan lek za brojne tegobe. Ova gomoljasta i neugledna biljka ublažava mučninu, podstiče cirkulaciju i smanjuje stres, dok je u zimskim mesecima kada grlo postaje poput kaktusa najpoželjniji lek.

Sastojci:

- 1 mala kašika naribanog svežeg đumbira
- 1 kašika meda
- sok jednog limuna
- 250 ml vrele vode

Priprema:

Svež naribani đumbir stavite u lonče te ga prelijte vrelom vodom, kada se malo ohladi dodajte sok od limuna i med, promešajte i ispijte u što kraćem roku.

Savet: Čaj je najbolje popiti pre spavanja i ujutro natenane.

Pročitajte još:

Iznenađujuće: Koje je najdepresivnije doba godine?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.