
Ljudi rođeni ponedeljkom su OSETLJIVI, utorkom HRABRI... Kako DAN ROĐENJA oblikuje vašu ličnost?
Otkrijte na koji način dan kada ste rođeni oblikuje vašu ličnost.
23.7.2025. 20:00
Od samog početka karijere koja traje preko dve decenije, čuvena američka glumica poseduje liniju na kojoj zavidimo, a ona je otkrila svoju tajnu.
Kameron Dijaz, foto: Photo by Anthony Harvey/Getty Images, Getty Images Entertainment
18.08.2019.|11:03
Šarmantna holivudska glumica priznaje da je o važnosti uravnotežene ishrane postala svesnija u kasnim tridesetim.
"Većinu toga što jedem sama skuvam. Volim da kuvam i uživam u kupovini hrane. Dobre ishrane nema bez truda. Najlakše je jesti napolju", kaže glumica.
Za vitku liniju kako kaže zaslužni su ishrana, dobar san i fizička aktivnost: "U šetnji najbolje izbacuje stres", izjavila je Kameron i dodaje da joj je izuzetno važan i duhovni mir i energiju puni 20 minuta meditiranjem jednom nedeljno.
"Čim se probudim, obavezno moram nešto da pojedem. To je obično kajgana ili jaje na oko na tostu. Često jedem i avokado, jabuku s puterom od badema i ovsenu kašu. Ako mi se jede, pojedem čak i piletinu". Ono što je zanimljivo jeste da glumica dva puta doručkuje. Kada završi sa jutarnjim vežbanjem sledi još jedan obrok koji je zapravo neka vrsta ranog ručka.
Jutarnja gimnastika za nju je obavezna. Voli pilates, aerobni i trening snage. Kombinuje trening visokog intenziteta i malo odmora, hoda 30 sekundi, trči 60 i tako naizmenično oko 20 minuta. Za snagu najviše radi čučnjeve i diže tegove.
S obzirom na to da su proteini neizostavan deo njene ishrane, najčešće kombinuje piletinu, žitarice i pečeno povrće: "Za večeru najviše volim da skuvam domaću supu od mesa i povrća. Uzmem sve što nađem u frižideru i stavim u lonac", otkriva Kameron.
Ona konzumira dovoljnu količinu hrane u glavnim obrocima, te nema potrebe da jede međuobroke: "Najviše me opuštaju večere ili roštilj s prijateljima. Tada pojedem i nešto nezdravo ili visokokalorično, poput mesa, ali to nije važno. S vremena na vreme se treba opustiti i priuštiti sebi nešto po volji, naročito u društvu prijatelja".
Ukus jela popravlja dodajući limun, maslinovo ulje, so i origano. Specelijatet koji obožava joj je slasni jagnjeći kotleti: "Čarolija je u razmeri začina i vremenu koji odstoji u marinadi. Zatim ih ispečem na roštilju kako bi se sočno karamelizovali", otkriva Dijazova i priseća se kako se u njenoj porodici uz svako jelo služio beli pirinač jer joj je otac bio Kubanac.
Izvor: Elle
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.