Cvetanje AMBROZIJE je počelo: Kako preživeti sezonu alergija i da li postoji rešenje za alergiju na ambroziju?

Ambrozija ima oko 50 različitih alergenih sredstava koje izazivaju različite tegobe. Oni koji su alergični imaju još nekoliko dana da preduzmu mere kako bi sprečili uticaj ambrozije na njihovo zdravlje. Koje su to mere i kada će ambrozija dostići svoj vrhunac objasnila je Mirjana Mitrović Josipović iz Agencije za zaštitu životne sredine.

Foto: Prva TV
Foto: Prva TV
.

"Puna faza cvetanja je, po našem višegodišnjem merenju, od polovine avgusta do kraja septembra. Sugrađani se uvek interesuju gde su to mesta gde se mogu izmestiti. Agencija za zaštitu životne sredine je nosilac državnog monitorniga i imamo 26 mernih mesta širom Srbije i na našoj aplikacije Polen Srbije i na našem zvaničnom sajtu može se videti kakve su vrednosti svih alergenih polena u svakom trenutku. Zato, građani se mogu uskladiti svoje kretanje i terapije", započela je priču u emisiji "150 minuta" Mirjana Mitrović Josipović iz Agencije za zaštitu životne sredine.

Da li je rešenje da "bežimo iz prirode" i koje to biljke nam mogu pomoći da prebrodimo ambroziju, objasnio je travar Momčilo Antonijević u prilogu u nastavku: