Celulit vodi do razvoja tumora?

Više celulita znači više upale u telu koja podstiče razvoj tumora i raka.

.

Po najnovijoj definiciji celulita ustanovljenoj na svetskom kongresu Anti Ageinga koji je početkom aprila održan u Monte Karlu, celulit je bolest, a ne, kao što se dosad navodilo, estetski poremećaj.

Celulit je hormonalno-metabolički poremećaj te upućuje na to da je u organizmu u toku upala. Više celulita znači više upale u telu koja podstiče brojne degenerativne bolesti sve do pojave tumora i raka. Zato ga treba shvatiti ozbiljno.

Kod većeg broja žena s izraženijim celulitom, povećana je stopa raka dojke.

Celulit nastaje kao posledica degenerativnih poremećaja u međućelijskom prostoru pri čemu ključnu ulogu igra estrogen. Leči se korekcijom međućelijskog prostora, a ne uklanjanjem masnih ćelija.

Takođe, nastao je i potpuno novi pristup lečenju celulita. Idealno bi bilo napraviti laboratorijske pretrage da se utvrde zdravstveni problemi koji su često praćeni celulitom. Važno je napomenuti da je pristup lečenju žena pre i nakon menopauze potpuno nov, a preparati i aparati koji se koriste prilagođavaju se dobi žene.

U borbi protiv celulita i zdravstvenih poteškoća ključnu ulogu ima uklanjanje teških metala. Treba se kloniti šećera i izbegavati nošenje uske odeće, regulisati telesnu težinu, redovno vežbati, uzimati probiotike, raditi kuru eliminacije parazita probavnog sistema.

PROČITAJTE JOŠ: Kako brzo da se rešite celulita