Ako ste ušli u četrdesete i TEŠKO SKIDATE KILOGRAME? Nutricionisti otkrili NAMIRNICU koja je najbolja za uspešno mršavljenje

Mršavljenje nakon 40. može delovati zastrašujuće, ali stručnjaci tvrde da ne treba toga da se bojimo. Možemo da držimo dijetu, odnosno da promenimo ishranu, jer je to prvi i najvažniji korak ako želimo da izgubimo višak kilograma.

Ilustracija Foto: ChameleonsEye/Shutterstock
Ilustracija Foto: ChameleonsEye/Shutterstock
.

Vlakna su ključna za održavanje energije i sitosti. Upravo zbog toga trebalo bi da u našu svakodnevnu ishranu uvrstimo bademov maslac, savetuju nutricionisti. Osim što možemo da ga jedemo kao namaz na hlebu, može se dodati u smuti, što znači da je idealno za prvi jutarnji obrok.

Ako imate cilj da izgubite na težini, radiolog dr Dev Batra preporučuje maslac sa orašastim plodovima sa mnogo vlakana i malo šećera, čime se bademov maslac nameće kao prvi izbor.

"On sadrži tri grama vlakana po supenoj kašiki. Ima nizak nivo šećera, što je važno za održavanje kontrole šećera u krvi i gubitak kilograma. Uz to, ima visok sadržaj zdravih masti i proteina, zbog čega je manje verojatno da ćete se prejedati. A odličan je i za zdravlje creva", pojašnjava.

Nutricionistica Lisa Ričards se usaglašava sa mišljenjima kolega i dodaje da je bademov maslac saveznik starenju. Zahvaljujući njemu, tj. tome što sadrži biljne proteine, mi graciozno i sporo starimo.

"Porcija maslaca ima 6.7 grama proteina. Voće uz maslac od badema je lagan i zdrav međuobrok koji će vam pomoći da mršavite, budete siti i puni energije", dodala je Lisa, prenosi index.hr.

Imajte na umu da prirodni maslaci od orašastih plodova imaju malo šećera, dok oni koje možemo naći u klasičnim prodavnicama obično sadrže dodani šećer, a to je sastojak koji bi trebalo da izbegavamo.