EXploziv osvojio Gran pri na festivalu Zlatna buklija

Redakcija popularne emisije "EXploziv" je i ove godine osvojila nekoliko nagrada na festivalu "Zlatna buklija", koji je održan sinoć u Velikoj Plani.

Izvor: Prva  |  
Dejan Vučenović i Zoran Maksimović
Dejan Vučenović i Zoran Maksimović
.

Gran pri festivala za dokumentarni film "Put suza" o stradanju srpskog naroda u čuvenom zbegu na Kozari i o njihovom konačnom ishodištu u Jasenovcu, pripao je autoru i uredniku "EXploziva" Dejanu Vučenoviću.

Prema mišljenju stručnog žirija reditelj Dejan Vučenović nagrađen je zbog posvećenosti istraživanju i savesnog televizijskog predstavljanja dramatičnih događaja. Nagrađenu reportažu "Put suza" Dejana Vučenovića pogledajte na Prvoj u nedelju 28. aprila od 18.50.

Osim Gran pri nagrade, redakcija "EXploziva" ove godine dobila je i produkcijski Gran pri za celokupnu godišnju proizvodnju. Prva televizija i redakcija "EXploziva" dobili su je zbog dokumentarnih priča "Vuna" Milana Katanića, "Rtanj" Katarine Milovanović, "Košarkaš" Tijane Nikolić, "Autizam" Bojane Stojanović Rosić, "Trener Gale" Marije Vukićević, "Surogat majčinstvo" Milice Dačić, "Topli do" Marijane Stevanović, "Trubači iz Bojnika" Ane Rajković i "Udruženje baksuza" Maje Obradović.

Nagrađena ekipa Exploziva; Foto: Prva
Nagrađena ekipa Exploziva; Foto: Prva
.

Među nagrađenima je i novinar Prve televizije Zoran Maksimović, koji je nagrađen za reportažu „Teferidž“. Reportaža je emitovana u emisiji "EXploziv", a govori o istoimenom nesvakidašnjem pešterskom vašaru, koji je tradicija među muslimanima na jugozapadu Srbije.