10 razloga zašto da obavezno uvrstite nar u svoju ishranu:
Utiče na starenje
Nar sadrži ogromnu količinu antioksidanata. Sok od ove voćke jako pomože apsorbciji slobodnih radikala, koji su jako opasni jer napadaju ćelije u organizmu.
Čuva bubrege
Ekstrakt nara sprečava oštećenje bubrega i čuva ih od toksina.
Podiže imunitet
Bogat je vitaminom C, koji je neophodan za imunitet, pogotovu u hladnim danima.
Štiti i regeneriše jetru
U skoro objavljenom istraživanju dokazano je da nektar iz ove voćke ne samo čuva vašu jetru, već je i regeneriše ukoliko ima neka oštećenja.
Antialergenska svojstva
Bogat je supstancom zvanom polifenol koja je poznato da suzbija biohemijske procese u organizmu koji su povezani sa nastankom alergija.
Može sprečiti rak dojke, prostate i kože
Dokazano je da ekstrakti nara mogu ubiti ćelije raka, kao i da mogu sprečiti progresiju ove opake bolesti, a žurnal dermatologije objavio je studiju o tome da konzumiranje nara smanjuje nastanak raka kože.
Sprečava bolesti srca
Nar povećava sposobnost organizma da apsorbuje holesterol i uništi slobodne radikale u vaskularnom sistemu.
Normalizuje krvni pritisak
Snižava krvni pritisak izazvan konzumiranjem masne hrane.
Utiče na metabolizam
Ova čudesna voćka pomaže u regulisanju nivoa šećera u krvi, popravlja osetljivost na insulin, bori se protiv nadutosti i utiče na mnoge druge metaboličke poremećaje. Zbog navedenih efekata, nar je dobar saradnik u borbi sa kilogramima.
Pomaže u borbi protiv infekcija, Alchajmerove bolesti i Osteoartritisa
Nar povećava uticaj lekova na gram negativnu floru. Mnoge gramnegativne bakteriju su poznate po svojoj otpornosti na lekove. On takođe sprečava ili usporava progresiju Alchajmera, a zbog svojih lekovitih sastojaka pomaže kod osteoartritisa, bolesti koja napada zglobove.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja,
stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.