OVO su kralj Čarls i princeza Dajana godinama VEŠTO KRILI od javnosti: Nećete verovati o čemu se radi! (FOTO)

Ovu informaciju mnogi nisu znali.

Izvor: Magazin Novosti  |  
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
.

Od kada su se venčali, pa sve do princezine smrti 1997. godine, poznati kraljevski par nije mogao da pobegne od očiju javnosti. Mediji su pokušavali da uhvate svaki momenat njihovog života, pa tako postoji bezbroj njihovih zajedničkih footgrafija.

Na svim slikama kralj izgleda znatno više od princeze Dajane. Istina je da su oni zapravo iste visine. Oboje su visoki 178 cm, a na fotografijama su ovaj podatak vešto skrivali godinama.

Dajana je morala da nosi ravne ili cipele sa jako niskom petom kako ne bi nadvisila Čarlsa. Na društvenim mrežama su mnogi komentarisali ovu pojavu i davali svoja objašnjenja.

"Zato je uvek naginjala glavu prema dole. Nosila je i ravne ili vrlo niske štikle", "Njegovo Veličanstvo je možda stajalo na kutiji", zaključili su neki od njih.

Jedna profesorka smatra da je razlog prikrivanja realne visine zapravo društveno očekivanjo da žena mora da bude niža.

- Oni su obično bili namešteni tako da odaju utisak da je on znatno viši od nje, ili barem da prikriju činjenicu da nije. Pokušaj da Čarls izgleda viši je društvena predanost ideji da su muškarci viši, a žene niže. Kada naša sopstvena tela i naši partneri ne slede ovo pravilo, ponekad ćemo se jako potruditi da sačuvamo iluziju - pojasnila je profesorka na "Occidental" koledžu Lisa Vejd.