"Nema tih para da ostavim moj Tršić!" Predstavljamo vam drugo od TRI SRPSKA SELA koje su u trci za NAJLEPŠE NA SVETU!

Zapad Srbije, selo reformatora srpskog jezika Vuka Stefanovića Karadžića! Rame uz rame sa Ždrelom kod Petrovca na Mlavi i Belom Vodom kod Kruševca, Tršić će se boriti za titulu najboljeg turističkog sela na celom svetu. A u ovoj prestižnoj „trci“ učestvovao je i prošle godine, kada je pobedu odnela Mokra Gora. Branko Marjanović, predsednik MZ Tršić, uveren je u uspeh Tršića i zato sa ponosom ističe: „Mi ćemo se kandidovati dok ne pobedimo!“.

Foto: Prva TV/Printscreen
Foto: Prva TV/Printscreen
.

U Tršiću se nalazi Vukova rodna kuća koja je i danas predmet interesovanja kako stranih, tako i domaćih turista. Godišnje je poseti više od 100 hiljada ljudi! Kroz selo protiče reka Žeravija, svuda su drvene kuće, vajati i sve su to aduti za pobedu.

Tršić se nalazi na samo sedam kilometara od Loznice i sa ponosom nosi titulu muzeja na otvorenom. Za razliku od većine sela u Srbiji, uspeo je da zadrži ljude, zbog blizina grada, putne infrastrukture i svih drugih uslova koji su potrebni za dostojan život čoveka. Ovde ćete neretko čuti rečenicu: Nema tih para da ostavim ja moj Tršić“.

(M.K.)