Moskvu preplavili rakuni: Pogledajte noćnu jurnjavu po krošnji (VIDEO)

Na društvenim mrežama se pojavio video snimak, na kome je prikazano kako spasioci spuštaju rakuna sa visokog drveta

Ilustracija, foto: Depositphotos/wrangel
Ilustracija, foto: Depositphotos/wrangel

U poslednje vreme u Moskvi je primećena najezda rakuna, u Centru za rehalibilitaciju divljih životinja već ih je 10, izjavio je šef odeljenja za zaštitu životne sredine tog Centra Sergej Burmistrov.

- Još 2016. godine sam govorio da nas očekuje najezda rakuna. Oni su bili popularni u narodu, bilo ih je u zoološkim vrtovima, a često smo ih viđali u domovima kao kućne ljubimce. Lepi su, ali u stvari, osim svog izgleda, nemaju čime da se pohvale. Prilično su agresivne životinje i ne mogu se posebno dresirati - rekao je on.

Burmistrov je dodao da zbog svoje fizionomije te životinje imaju pristup svemu u kući, pa lako mogu da izađu kroz otvoren prozor.

- Rakuni su radoznali i zato vole da se penju na drveće, tamo im je prijatno. Penjanje na drveće je njihov omiljen hobi - rekao je šef odeljenja.

Na društvenim mrežama se pojavio video snimak, na kome je prikazano kako spasioci spuštaju rakuna sa visokog drveta.

Prema njegovim rečima, rakuni potiču iz Amerike, ruska teritorija im nije poznata, ali se u poslednjih deset godina sve češće sreću u šumama na jugu Rusije.

Rusku zimu u šumi rakuni ne mogu da prežive, te zato ove snalažljive životinjice u gradu uvek pronađu topli podrum u kome mogu da žive.

Izvor: novosti