Prema feng šuiju novčanik nije samo torbica za čuvanje novca i dokumenata, već može postati važan alat za privlačenje energije obilja. Zbog toga se veruje da je važno izabrati pravi novčanik za sebe, odnosno obratiti pažnju na veličinu i materijal, a posebno na boju.

Pri kupovinu treba se foksuirati na veće novčanike u kojima ćete imati dovoljno prostora jer je nered u novčaniku jedna od najvećih feng šui grešaka. Treba izbegavati nagomilavnaje nepotrebnih papira, računa, starih kartica. Takođe je važno da novac u novčaniku bude uredno složen kako bi energija obilja mogla slobodno da teče.

Numerologija vam omogućava da odredite boju torbice kako biste privukli novac zbrajanjem svih cifara vašeg datuma rođenja. Na primer:

04.04.1989 = 0 + 4 + 0 + 4 + 1 + 9 + 8 + 9 = 35 = 3 + 5 = 8.

U spoju numerologije i feng šui tehnike, srećna boja novčanika može se otkriti prema datumu rođenja. Saberite sve cifre svog datuma rođenja i svedite ih na jednocifren broj. Na primer - 04.04.1989 = 0 + 4 + 0 + 4 + 1 + 9 + 8 + 9 = 35 = 3 + 5 = 8.

Prema dobijenom broju pronađite odgovarajući boju novčanika:

1 - bronza, zlato, žuta, narandžasta
2 - bela, svetlo zelena, svetlo zelena
3 - plava, ružičasta, ljubičasta
4 - indigo, siva
5 - crna, nijanse žute, bele, siva
6 - sve nijanse plave, zelene
7 - lila, indigo, ljubičasta
8 - crna, smaragdno zelena, smeđa
9 - ružičasta, crvena, ljubičasta

Ipak, najvažnije je da li se novčanik vama dopada, pa ukoliko ne volite na primer da vam novčanik cepo bude u ljubičastoj boji, možete staviti neki detalj u toj nijansi kako biste ostvarili efekat za privlačenje novca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.