Britanac Adrijan Bejford (53) osvojio je 190 miliona evra na lutriji 2012. godine. Da bi proslavio taj dan, tadašnji novopečeni milioner je organizovao rok festival u sopstvenom dvorištu.

"Kralj lutrije", kako ga zovu, sada ponovo želi da organizuje rok festival, ali njegove komšije nisu zadovoljne time, prenosi časopis "Feniks".

Čovek iz okruga Sari u istočnoj Engleskoj osvojio je tačno 148.656.000 funti, ili oko 190 miliona evra, prema tadašnjem kursu. Želeo je da ostane na svom imanju, nije želeo da odustane od diskografskog posla kojim se do tada bavio i želeo je da njegovo dvoje dece živi što "normalnije”.

Sa njim se složila i njegova supruga Džilijan.

"Ja sam Škotlanđanka, poznati smo kao škrta nacija“, našalila se ona.

Par je želeo da većinu novca podeli sa prijateljima i rođacima, ali muzički "fanatik" je sebi ipak priuštio "sitnicu“, raskošan rok festival za svoje najmilije u svojoj maloj bašti.

Vremena su se promenila. U međuvremenu, kralj lutrije odustao je od muzičkog biznisa u tihom Haverhilu, preselio se na imanje od 12 miliona evra u blizini Kembridža i razveo se od svoje supruge Džilijan.

Ali Edrijenova ljubav prema muzici još nije zamrla. Kada je čuo da organizatori malog Kembridž rok festivala imaju problema sa licencom, Edrijan je došao na ideju. "Zašto jednostavno ne organizujete još jedan rok festival u bašti?"

Na kraju krajeva, sada ima dovoljno prostora. Ujedno je i jedanaesta godišnjica njegove velike pobede. I bilo je tako. Rok festival se trenutno održava na Edrijanovom imanju od 1. do 4. avgusta. Očekuje se najmanje 1.500 ljubitelja roka, a tri bine pozivaju na zabavu dugo u noć.

Rok festival ima licencu da ga ugosti i svi su srećni osim komšija. Jedan od njih kaže da je to maltretiranje i smatra da nije u redu da festival traje do kasno u noć.

Vlasti, pak, blagonaklono gledaju na četvorodnevnu zabavu. Nadležni su pohvalili "dobru komunikaciju" i "profesionalnost" organizatora i izrazili zadovoljstvo što su organizatori podneli zahtev za trajnu licencu.

Edrijan želi da se rok festival ubuduće održava svake godine na njegovom imanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.