Darujte najdražima unikatan poklon

Posle velikog broja veoma uspešnih projekata - serija koncerata, turneja i gostovanja ostvarenih širom Srbije, Guarnerius će ovu godinu zatvoriti višednevnim događajem koji na najlepši način povezuje umetnost i humanost.

.

Udruženje hobista-kreativaca "Humanart" iz Beograda, u saradnji sa Centrom lepih umetnosti Guarnerius, organizuje NOVOGODIŠNJI HUMANITARNI FESTIVAL UNIKATNIH POKLONA koji će od 27. do 31. decembra 2013. godine biti održan u Guarneriusu.

Umetnici i kreativci-hobisti će izlagati svoje unikatne radove, a sredstva koja budu prikupljena od prodaje na humanitarnom štandu, biće donirana "Svratištu za decu ulice", koje se nalazi u Krfskoj ulici u Beogradu.

U toku festivalskih dana, učesnici festivala će organizovati radionice za decu iz Svratišta, na kojima će učestvovati u pravljenju nakita, dekupaža i u slikanju na platnu, a svoje radove će i prodavati.

Novogodišnji festival unikatnih poklona okupiće više od 30 izlagača, talentovanih umetnika i kreativaca, koji u svoja mala umetnička dela ulažu puno ljubavi, truda i veštine. Na izložbenim štandovima će moći da se vide dekupaž, nakit, dizajnerska garderoba, aksesoari, lutke, ukrasni detalji, slike i još mnogo jedinstvenih, originalnih predmeta.

U duhu darivanja koji sobom nose novogodišnji praznici, festival ima i humanitarnu notu, sa idejom da sredstva prikupljena od prodaje na humanitarnom štandu, budu donirana Svratištu u Krfskoj ulici, koje je počelo sa radom 2008. godine, u želji da pruži dnevno utočište deci za koje je ulica postala dom. U ovim hladnim zimskim danima, Svratište poseti i do 70 najugroženijih mališana. Svratište je mesto gde deca mogu da odmore i provedu vreme, dobiju obrok, ali i da se edukuju i dobiju podršku u sticanju osnovnih životnih veština. Svi oni dolaze u nadi da će pronaći bolji život i mesto koje je njihovo, na koje dolaze kada su gladni, bolesni, kada im treba razgovor, podrška i osmeh.Na razne načine možemo da pomognemo da bismo promenili jednu stvar- njihovu budućnost!

Novogodišnji humanitarni festival novogodišnjih poklona će biti otvoren za posetioce od petka, 27. decembra do utorka 31. decembra 2013, od 10 do 20 časova, u prostorijama Centra lepih umetnosti Guarnerius (osim u ponedeljak, 30. decembra kada će festival moći da se poseti do 16h).

Ulaz na festival je slobodan!