Devet zanimanja koja privlače psihopate

Profil psihopate se može nalaziti pod različitim maskama, i iako na prvi pogled to ne biste rekli često biraju određeni tip zanimanja u kojima mogu zadovoljavati svoje potrebe. Mogu se kriti pod različitim maskama i, ako ih prepoznate, znajte da nisu sposobni za empatiju.

.

Psihopata je osoba asocijalnog ponašanja, neprilagodljiva, često opasna za društvo, i kao takva često nepoželjna. Profil psihopate se može nalaziti pod različitim maskama i, iako na prvi pogled to ne biste rekli, često biraju određeni tip zanimanja u kojima mogu zadovoljavati svoje potrebe.

Prema dijagnostičkoj listi psihopatije Hare koja je sastavljena još sedamdesetih godina, ličnosti koje boluju od psihopatije mogu imati osećaj krivice za dela koja su počinili, ali nisu sposobni za empatiju.

Istraživanje koje je nedavno sproveo Skot Lilienfild pokazalo je da, osim što su promiskuitetni, impulsivni i manipulativni, psihopate takođe uživaju u demonstraciji neustrašive dominacije nad drugima.

Iako ljudi najviše poverenja imaju u sveštenike, policajce i hirurge upravo su oni najskloniji psihopatskom načinu razmišljanja i ponašanja.

Lista zanimanja koja najviše privlače psihopate:

1. Direktori

2. Pravnici

3. Radnici u medijima ( TV ili radio)

4. Prodavci

5. Hirurzi

6. Novinari

7. Policijski službenici

8. Sveštenici

9. Kuvari

Izvor: Espreso.rs