Zanimljivosti

U ovih pet hotela caruju... duhovi!

Da li biste se usudili da spavate u hotelu za koji važi opšte mišljenje da je dom duhova. Ovih pet hotela važe za najstrašnije!
30.11.2014. - 14:08h

5. Hotel Monteleone

Ovaj hotel poznat je po predivnom Piano i Lounge Baru, a smešten je u Nju Orleans. Njega navodno opsedaju duhovi pokojnika, a u njemu su čak i brojni naučnici proveli istraživanja ne bi li otkrili da li je to zaista istina. Vlasnici tvrde da jeste, a naučnike više niko nikad nije video... Šalimo se, naravno.

Pročitajte i:

Ovo je naj...čudnija pruga na svetu!

 

4. Queen Mary

Ovaj popularni prekooceanski brod, iako više ne plovi oceanima, i dalje služi kao turistički objekt, a smješten je u Long Beachu u Kaliforniji. Njegovim hodnicima navodno patroliraju duhovi preminulih mornara koji su život izgubili u strojarnici, kao i jedna "žena u bijelom" koja se utopila u brodskom bazenu. Ovaj je hotel čak i Magazine Time proglasio jednim od najstrašniji mjesta na svijetu.

Pročitajte i: 

Provozajte se vozom koji lebdi nad šinama!

 

3. The Stanley Hotel

Ovaj hotel postao je popularan jer je upravo u njemu Stiven King pronašao inspiraciju za svoj klasik "The Shining". Brojni gosti prijavljivali su neobične pojave koje su do dan danas ostale misteriozne. Jednom prilikom, za vreme amaterskog istraživanja duhova, na jednom od prozora navodno je viđen duh dečaka kako stoji i posmatra istraživače.

Pročitajte i: 

Devet izmišljenih gradova iz filmova koje možete da posetite

 

2. Banff Springs Hotel

Smešten u Alberti u Kanadi, ovaj hotel poznat je po čestim boravcima brojnih kraljevskih porodica 1930-tih godina. Hotelom navodno kruže duhovi preminulog recepcionera i mlade, koja je izgorela u vatri nakon što joj  je sveća zapalila haljinu.

Pročitajte i: 

Da se čovek naježi! Ovo je stakleni pod iznad Temze!

 

1. The Marshall House

Ova šarmantna kuća smeštena je u Savani i u isto vreme je i najstariji hotel ovoga grada. Nekoliko gostiju je reklo da su čuli dečji plač - iako u hotelu i okolini nije bilo dece. Takođe, neki su izjavili kako su osetili da ih deca golicaju po nogama kada spavaju. Mnogo mašte, ili...

Pročitajte i: 

Bizarni muzeji sveta

Izvor: Punkufer