Zanimljivosti

Padate, zubi vam ispadaju, prespavali ste važnu prezentaciju... Šta zapravo znače najčešći snovi koje sanjamo?

Padate. Zubi vam ispadaju. Prespavali ste važnu prezentaciju. Svi smo imali one snove zbog kojih smo se probudili u panici, samo da bismo shvatili da su to samo snovi. Ali šta zapravo znače?

14.10.2020. - 16:00h
Šta najčešće sanjate?
Šta najčešće sanjate?foto: Depositphotos/ccaetano

Snovi su vaše podsvesne misli. Oni su nastavak vaših misli tokom dana. Dok spavate, mozak kreira oko pet snova po noći (čak i ako ih se ne sećate). To je mnogo podsvesnih misli koje treba raspakovati. I premda je svaki san jedinstven, oni obično slede određene simboličke obrasce, piše Harper’s Bazaar.

Pronašli smo, prema svetski poznatim psihijatrima, pet najčešćih snova koje svi sanjamo. Šta znače?

Vratili ste se u školu ili polažete ispit

Obično je ovaj san povezan s poslom. Škola je bila naš prvi posao ikad i ovaj san uobičajen je kad je na pomolu radni izazov. Bez obzira da li pokušavate da dobijete novog klijenta, promociju ili je vreme za ocenjivanje i morate da se dokažete. Kako ste se osećali u snu? Jeste li bili spremni? To je nekako poput ogledala.

Družite se sa slavnom osobom

Postoji nešto u vezi s tom osobom koju sanjate i to može biti duboko u istoriji IMDB-a ili Spotify-a što je za vas trenutno relevantno. Zapitajte se šta je s tom osobom povezano s vama.

To bi mogao da bude film u kom ta osoba glumi, njihova pesma, poruka će biti u naslovu tog filma ili tekstu te pesme. Poruka bi takođe mogla da bude povezana s ličnošću te slavne osobe. Ako ste prijatelji u snu, šta god to bilo u toj slavnoj osobi koja vam se sviđa, reč je o onome što vam se sviđa i na vama samima. To je nešto zbog čega i vi želite da budete prepoznati.

Vara vas partner

Ako je u vašoj prošlosti bilo prevare, bilo u ovoj ili prošloj vezi, to će se stalno pojavljivati, jer je to kamen spoticanja u vama samima. Snovi nisu proročanstva. Ako nema problema s poverenjem, to ne znači da vas partner vara. Umesto toga, možda je kriv još jedan "treći točak". Nešto vam oduzima previše vremena i pažnje.

To bi mogao da bude posao, hobi, prijatelji, nova beba … zbog čega se osećate prevarenim u vezi.

Na kraju, ovaj san može biti pozitivan, sve dok se ne probudite besni zbog svog partnera zbog nečega što je učinio u vašoj podsvesti. Daje vam do znanja da nešto treba ispraviti. Vi i vaš partner možete započeti noćne sastanke i pokušati da rešite sve što vas muči.

Kasnite na nešto jako važno

Ako radite u polju orijentisanom na rokove, ovo je prilično samorazumljivo. Možda želite da izgubite kilograme ili želite da napredujete u svojoj karijeri do određenog datuma, piše novilist.hr.

Trudnoća

Čak i ako ne pokušavate da imate decu, ovo je pozitivan san jer odražava to da nešto raste i razvija se u vama. To može da bude bilo šta, od nove ideje do rada na promociji, a zapravo, mnoge žene sanjaju kad rade na diplomi ili čak kad su na pragu nove veze.