Laguna poklonila skoro 2 000 knjiga Svratištu za decu!

Izdavačka kuća Laguna i knjižare Delfi mogu da se pohvale još jednom akcijom koja je izazvala veliku pažnju čitalaca i javnosti. Humanitarni karakter podstakao je najvećeg izdavača u Srbiji da pokrene akciju „Vi kupujete, mi poklanjamo!“ sa idejom da opremi Svratište za decu knjigama uz koje će mališani moći da uživaju.

.

Akcija je trajala od 16. novembra 2017. do 31. januara 2018. godine. U tom periodu svi oni koji su želeli da pomognu akciju, mogli su da izaberu i kupe jednu od 30 odabranih knjiga u knjižarama Delfi ili Laguninim klubovima čitalaca, a Laguna je istu knjigu poklonila Svratištu.

Život dece sa ulice često je protkan teškim sudbinama. Nasuprot tome, zaposleni u Svratištu daju sve od sebe da takve okolnosti ublaže i zamene lepšom svakodnevicom. Naša akcija izazvala je oduševljenje kod dece i izmamila velike osmehe kada im je Vuk Lazarević ispred Lagune uručio knjige.

Knjige je ispred Svratišta primila Jasna Bratičević koja je zahvalila na donaciji. U neformalnom razgovoru koji je vodila sa predstavnikom Lagune dogovoreno je da se saradnja nastavi u nekom novom obliku, jer je poznato da najveći izdavač u zemlji kontinuirano pomaže brojne ustanove u okviru svog društveno odgovornog poslovanja.

Znamo koliko je ljubavi i brige potrebno da bi deca bila srećna, a velika je stvar što su Laguna i knjižare Delfi osmislile ovu akciju i deci koja u Svratište dolaze svakodnevno detinjstvo učinili bar malo srećnijim.

U Svratište dolaze deca od 5 do 15 godina koja žive i rade na ulicama Beograda. Zbog načina na koji provode vreme na ulici i uslova u kojima žive, svakodnevno su izložena mnogim rizicima i problemima. U Svratištu deca mogu da odmore, održavaju ličnu higijenu, dobiju adekvatan obrok, čitaju knjige. Podršku im svakodnevno pruža stručni tim koji čine specijalni pedagozi, socijalna radnica, psihološkinja, medicinska sestra, pravnik i terenske radnice.
 
Svoju misiju da knjige donira onima kojima je pomoć potrebna Laguna i knjižare Delfi nastaviće i dalje.