"Beograd bez sna" Vladimira Đurića Đure u prodaji od 24. maja

Dramaturg, pisac, esejista, muzičar, novinar, scenarista, radio i TV autor i voditelj Vladimir Đurić Đura čitaoce je obradovao „novotalasnom epopejom o jednoj izgubljenoj generaciji”, pod nazivom „Beograd bez sna“.

.

Pratite nas i na Viberu!

Kroz niz ljubavnih avantura mladog beogradskog pesnika Barona pratimo umetničku scenu i sliku Beograda kao balkanskog Njujorka u periodu 1979. do 1983. godine. Autor govori i o novotalasnim bendovima, o tadašnjim čuvenim žurkama, kultu Kinoteke, panku i novim ritmovima grada i o svojoj generaciji, tako da u ovoj knjizi možemo sresti stvarne likove iz muzičkih grupa Idoli, Šarlo akrobata, Film, Partibrejkers, Boa…

Naravno, gradsku umetničku scenu čine i devojke u koje se glavni junak zaljubljuje. Jedna od njih postaće Baronova princeza, izabranica kralja bez kraljevstva, koga na kraju priče očekuje ključ sopstvenog porekla, koje možda daje dodatni smisao njegovom nadimku…

Popularni Đura za sebe kaže da je nekad u mladosti bio heroj, a da mu danas više prija da bude Mornar. Osnivač je popularnih pop grupa Heroji i Đura i Mornari. Objavio je novele „Hvalisavi roman & Super“, roman „London“, zbirku kratke proze „Đurine smešne priče“, kao i zbirke poezije „Beogradske maštarije“ i „Izabrane pesme“.

Knjigu „Beograd bez sna“ možete pronaći od 24. maja u svim knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.