- Ako pravite za svoje ukućane, vodite računa da koristite što manje hemikalija. Zatim, da li ćete staviti konzervans i vinobran li će se izvršiti proces sterilizacije. Nakon toga, okreću se vruće tegle kako bi se uništile bakterije koje se nalaze na poklopcu. Dozirano stavljamo konzervans. Bitno je znati da ako stavljate konzrvans i vinobran, zimnicu ne smete jesti 40 dana jer je to vreme potrebno da se konzervans razgradi i bude manje štetan - rekla je doktorka.

Ona je otkrila koje namirnice najbolje utiču na rad creva.

- Paprika i kupus. Pored toga, imamo i mešanu turšiju jer svako povrće ima svoje minerale – karfiol, krastavci luk za turšiju i male zelene lubenice zelene u turšiji koje godinama tražim. To je najbolji sastojak - istakla je ona.

Dr Biserka Obradović otkrila je i recept za ljuto turšijsko grožđe koje priprema, a sve detaljno možete pogledati u VIDEU koji sledi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.