„Knjige nisu samo reči napisane na papiru već gradivne jedinice koje stimulišu različite aspekte razvoja naših najmlađih članova društva. Pre više od deset godina osnovali smo Vulkančić sa ciljem da deci i mladima, kao i roditeljima, ponudimo knjige koje će podsticati dečju radoznalost i obogatiti njihovo detinjstvo, i ponosni smo što smo, uprkos izazovima modernog vremena u kojem se deca radije okreću digitalnim tehnologijama, proširili i razvili dečju ljubav prema čitanju“, kaže povodom Svetskog dana deteta urednica dečjih izdanja Branka Josipović, i naglašava da se u poslednjih nekoliko godina to naročito vidi u domenu dečjih romana, među kojima deca obožavaju serijale o Dogmenu, Isidori Mun, Džeronimu Stiltonu, Ani Kadabri, po kojima je Vulkančić danas prepoznatljiv.

„S druge strane, trudimo se da mladim čitaocima pružimo širok izbor klasika dečje književnosti, kako svetske tako i srpske, i tако ih sačuvamo od zaborava. Veliku pažnju posvećujemo i knjigama koje za cilj imaju okupljanje porodice, tj. interakciju odraslih i dece, a moto koji nas je vodio sve ove godine jeste i učenje kroz igru. Tako smo osmislili i razvili ediciju karata Učim i igram se, koja trenutno broji više od 50 naslova“, zaključuje Josipovićeva.

U susret Svetskom danu deteta, Vulkančić je najmlađim čitaocima ponudio obilje novih i izuzetnih naslova. Iz pera Kirana Larvuda stigla nam je neodoljiva priča Pet kraljevstava: Legenda o Podkinu Jednouhom, istoimenom, neustrašivom zecu-ratniku čije slava i hrabrost putuju kroz vekove. Autor kroz ovu priču upoznaje najmlađe sa idejom da u svakome od nas čuči mali ratnik, poput epskih junaka.

Tu su i Priče o životinjama: Ezopove basne, vanvremenska riznica mudrosti smeštena u 16 priča u kojoj će uživati deca, ali i roditelji. Dodatnu vrednost ovoj prelepoj knjizi daju i izvanredni crteži kojima su priče ilustrovane.

Knjiga Priče za nežne snove, napisana jednostavnim jezikom i pitkim stilom sa prelepim ilustracijama, ugrejaće srca mališana pre nego što utonu u najslađe snove, a u romanu Šumska magija: Spasavanje lisičića britanska autorka Džuli Sajks upoznaće ih sa Korom i Džeksom, koji se nalaze pred dilemom hoće li povratiti poverenje i postati Čuvari prirode ili će biti vraćeni u školu.

Najmlađi će uživati i u sedmom nastavku bestseler serijala Njujork tajmsa o omiljenom policajcu, urnebesno duhovitom i izvanredno ilustrovanom grafičkom romanu Dogmen: Za kim se loptica kotrlja. Nenadmašni serijal Dejva Pilkija, koji godinama ne silazi sa vrha top-lista, donosi nam priču o tome kako Dogmen postaje meta do sada neviđenog zlikovca.

Povodom Svetskog dana deteta Vulkančić je za ove sjajne naslove pripremio fantastične popuste. Kupovinom na sajtu vulkancic.rs od 17. do 20. novembra ostvarujete dodatnih 20% popusta na redovan popust od 15% na sva dečja izdanja, i još 10% ukoliko se odlučite za tri ili više knjiga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.