Mirjana Bobić Mojsilović predstavlja novi roman 27. aprila

„Sazvežđe svitaca“ novi je roman Mirjane Bobić Mojsilović, bestseler autorke i jedne od najčitanijih autorki kod nas, koji će biti predstavljen čitaocima u četvrtak 27. aprila od 18 sati u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC.

PR
Foto: Laguna/Promo
Foto: Laguna/Promo
.

O knjizi će, pored autorke, govoriti Vladimir Kecmanović, pisac, i Mina Kebin, urednica knjige.

„Sazvežđe svitaca“ je priča o iskupljenju i ljudima koje može spasti jedino ljubav.

Životne priče šestoro junaka ovog romana ispreplešće se i zauvek promeniti za sedamdeset dva sudbonosna sata. Primorani da pogledaju životu u oči, moraće ili da ga prigrle ili da zauvek ostanu osujećeni u svojim težnjama. „Sazvežđe svitaca“ je zbirka melanholije, nade i burnih osećanja, koja će vas zagrliti čvrsto i neće vas puštati dok vam ne izmami suzu, nostalgiju, tugu, širok osmeh i uzdah olakšanja.

Mirjana Bobić Mojsilović nikada ranije nije pisala ovako bogatim potezima pera. „Nikada mi nije bilo teže nego dok sam pisala ’Sazvežđe svitaca’. Nikada duže nisam pisala roman, skoro četiri godine. Nikada se više nisam borila sa sopstvenim junacima, i sa sopstvenim slabostima. Moji junaci se nikada više nisu borili za svoje sudbine, i nikada se više nisu opirali mojim prvobitnim idejama, nikada mi nijedna priča nije tako neumoljivo dahtala za vrat kao ova, o ljudima koji su, isto kao i ja i isto kao i većina ljudi danas, zarobljenici vlastitih samoća, raspolućeni između slike o sebi i onog što u stvari jesu. Ovo je priča o izgubljenom i nađenom, o zauvek propuštenom i onom što i dalje može da se dosegne, o običnim malim životima koji svetlucaju kao svici, samo kad je mrak gust kao mast.“