Laguni novinarska nagrada za izdavača godine i za najprofesionalniji odnos sa medijima na 65. Sajmu knjiga

Na 65. Međunarodnom sajmu knjiga izdavačka kuća Laguna dobila je dva važna priznanja — Novinarsku nagradu za izdavača godine i Nagradu za najprofesionalniji odnos sa medijima.

Izvor: PR PR
Foto: I. Markic
Foto: I. Markic
.

Foto: Promo/Laguna
Foto: Promo/Laguna
.

Ova tradicionalna priznanja dodeljuju se već 25 godina a Laguna se izdvojila kao najbolja ubedljivom većinom glasova novinara.

U obrazloženju žirija se između ostalog navodi: "U Laguni znaju da nije dovoljno samo objaviti knjigu, već da je podjednako važno da se za nju i čuje i da ona stigne do što većeg broja čitalaca, a mediji imaju značajnu ulogu u tome."

Žiri, koji su činili Dragan Bogutović, Meliha Pravdić, Tatjana Nježić i Marija Miljević Rajšić, je istakao i da pisci koji sarađuju sa Lagunom uvek imaju reči hvale o svom izdavaču i da su veoma zadovoljni što knjige objavljuju u Laguni što je još jedan pokazatelj dobrog rada.

Povratak pod kupole Beogradskog sajma, nakon dve godine, Laguna je obeležila velikim brojem novih naslova, u društvu sjajnih autora, kao i uz odlične popuste i poklone. Nagrade su samo upotpunile radost ponovnog druženja i okupljanja zbog knjige.