Sastojci

  • Teleća plećka 300gr
  • Glavica crnog luka
  • Deo praziluka
  • Jedna šargarepa
  • Pastrnak
  • Jedan krompir
  • Trećina celera
  • Kisela pavlaka
  • Žumance
  • Peršun


Postupak

Na ulju prodinstati crni luk i praziluk. Zatim dodati meso isečeno na sitne kockice, jednake veličine. Dinstati dok meso malo ne omekša. Zatim dodati povrće isečeno na kockice, naliti vodom i kuvati dok meso i povrće potpuno ne omekša. Pripremiti u posebnoj činiji kiselu pavlaku, žumance i sjediniti sa čorbom, mešajući sve vreme i pazeći da se ne naprave grudvice. Posuti seckanim peršunom i poslužiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.