Recept za PILEĆI BATAK koji je Tanja spremala po Martinovom ukusu!
Napravite savršen pileći batak uz pire krompir i hrskavu salatu od povrća sa sokom od mandarine, meda i mango pire.
Sastojci:
- Pileći batak i karabatak
- Krompir
- Puter
- Radič
- Matovilac
- Iceberg
- Kompot od kajsije
- Svež brokoli
- Rotkvice
- Čili papricica
- Mandarina
- Mango pire
- Med
- Maslinovo ulje
- Limun
Priprema:
Batake dobro začiniti solju, biberom, mlevenom paprikom i belim lukom u prahu. Peći u rerni na 180 stepeni 35-40 min u zavisnosti od veličine bataka. Prelivati puterom za vreme pecenja kako bi koza ostala hrskava.
Krompir skuvati u ljusci. Tako skuvanog oljuštiti dok je još vruć i ostavili ga u posudi kako bi isparilo što više vode iz njega. Dobro izgnječiti i dobro posoliti krompir. Dodati blago otopljen puter i to jednu trećinu više putera u odnosu na količinu krompira. Pire procediti kroz cediljku kako bi se izbegli veći komadići i kako bi se dobila divna, baršunasta struktura pirea.
Povrće iseći tako da svi delovi budu slične veličine i potopiti ga u posudu sa ledom. Pripremiti dresing za salatu od maslinovog ulja, limunovog soka, soka mandarine, meda. Dodati sitno seckanu ljuti papriku i mango pire. Sjediniti dresing sa hrskavim povrćem neposredno pred sluzenje.