Ivana nije krila koliko je srećna što je Filip Ćirić deo stručnog žirija, s obzirom da njegov rad već dugo prati i velika želja joj je da joj baš on bude mentor. Ona je odlučila da u prvoj emisiji kulinarsko-takmičarskog šou programa napravi džigericu sa jabukom i palentom, a ako vam se svidelo ovo jelo, u nastavku teksta predstavljamo vam njen recept!

Sastojci:

Svinjska džigerica

Jagnjeća maramica

Jabuka

Ulje

So

Biber

Tucana paprika

Med

Kupine

Palenta

Mocarela

Celer

Priprema:

Džigericu sa gornje strane pokriti jabukom, zamotati u maramicu i peći u zagrejanoj rerni na nekih 200°C 20-25min. Palentu skuvati, ohladiti i njom obložiti komadiće mocarele, pa pržiti u dubokom ulju. Celer narendati na trakice i pržiti u dubokom ulju, kao i listove celera. Od meda, tucane paprike i kupina skuvati džem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.