Sastojci:

1 glavica luka

2 cena belog luka

Pola kk kašike ulja

Pola kk putera

3 lista slanine

1 šargarepa

150 gr pilećih prsa

150 ml pavlake za kuvanje

1 kk mladog kajmaka

Za njoke:

2 manja krompira

1 jaje

brašno

Priprema:

U tiganju na ulju I puteru prodinstati luk I beli luk I šargarepu oko 5 minuta, a zatim dodati slaninu. Distanti na laganoj vatri još 5 minuta. Dodati piletinu i začiniti solju i biberom i nastaviti sa dinstanjem. Zatim dodati pavlaku za kuvanje I malo kajmaka, sve sjediniti, promešati I kuvati dok se sos malo ne ukuva i sastojci I ukusi sjedine.

Njoke / krompir skuvati, procediti, staviti na ubrus da se višak vode upije. Pomešati sa jajetom i brasnom I napraviti smesu za njoke. Testo za njoke razvući, iseckati ih I staviti u kljucalu vodu da se skuvaju. Služiti sa sosom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.