Sastojci:
1 glavica luka
2 cena belog luka
Pola kk kašike ulja
Pola kk putera
3 lista slanine
1 šargarepa
150 gr pilećih prsa
150 ml pavlake za kuvanje
1 kk mladog kajmaka
Za njoke:
2 manja krompira
1 jaje
brašno
Priprema:
U tiganju na ulju I puteru prodinstati luk I beli luk I šargarepu oko 5 minuta, a zatim dodati slaninu. Distanti na laganoj vatri još 5 minuta. Dodati piletinu i začiniti solju i biberom i nastaviti sa dinstanjem. Zatim dodati pavlaku za kuvanje I malo kajmaka, sve sjediniti, promešati I kuvati dok se sos malo ne ukuva i sastojci I ukusi sjedine.
Njoke / krompir skuvati, procediti, staviti na ubrus da se višak vode upije. Pomešati sa jajetom i brasnom I napraviti smesu za njoke. Testo za njoke razvući, iseckati ih I staviti u kljucalu vodu da se skuvaju. Služiti sa sosom.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja,
stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.