Sastojci:

1 patliždan

1/2 crnog luka

1 čen belog luka

200g mešanog mlevenog mesa

Kašičica meda

1 šargarepa

So,biber

1 jaje

20g brašna

Grčki jogurt

Pola limuna

Maslinovo ulje

Peršun

Priprema:

Iseći patlidžan na kolutove, začiniti i pohovati na ulju u brašnu i jajima, ostaviti da se ocede na ubrusu. Propržiti meso sa lukom i šargarepom začiniti po ukusu i staviti kašičicu meda u nadev.

Pohovan patlidžan ređati, pa meso i tako tri puta.

Zatim umutiti pavlaku kiselu ili jogurt sa jednim jajetom, preliti preko musake i peći dok ne porumeni.

Preliv napraviti od grčkog jogurta, limuna, maslinovog ulja i začina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.