
Najveći materijalisti horoskopa: Obožavaju luksuz i žele da imaju samo najbolje u životu
Neki horoskopski znakovi jednostavno ne mogu da odole čarima luksuza i materijalnog bogatstva.
19.5.2025. 13:00
Klasičan recept koji nedeljom oduševljava mnoge srpske porodice! Pohovani patlidžan sa mlevenim mesom i sosom od jaja i grčkog jogurta.
02.02.2024.|11:29
Izvor: Prva
Sastojci:
1 patliždan
1/2 crnog luka
1 čen belog luka
200g mešanog mlevenog mesa
Kašičica meda
1 šargarepa
So,biber
1 jaje
20g brašna
Grčki jogurt
Pola limuna
Maslinovo ulje
Peršun
Priprema:
Iseći patlidžan na kolutove, začiniti i pohovati na ulju u brašnu i jajima, ostaviti da se ocede na ubrusu. Propržiti meso sa lukom i šargarepom začiniti po ukusu i staviti kašičicu meda u nadev.
Pohovan patlidžan ređati, pa meso i tako tri puta.
Zatim umutiti pavlaku kiselu ili jogurt sa jednim jajetom, preliti preko musake i peći dok ne porumeni.
Preliv napraviti od grčkog jogurta, limuna, maslinovog ulja i začina.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.