Tako lako, tako jednostavno: Na ovu "sitnicu" često zaboravljamo, a ključ je uspešne veze

Izražavanje zahvalnosti jedna je od najlakših, a najvažnijih stvari koju možete da učinite za svoju vezu.

Foto: Dmytro Voinalovych/Shutterstock
Foto: Dmytro Voinalovych/Shutterstock
.

Ljubav nije dovoljna da bi brak ili veza trajali. Osim nje, potrebna je i zahvalnost.

Često odvojimo trenutak kako bismo izrazili zahvalnost za naše i zdravlje naših bližnjih, zahvalnosst za porodicu, prijatelje, dom...

Međutim, kada ste zadnji put rekli "hvala" svom partneru? Ako ne možete da se setite, vreme je da tu čarobnu reč počnete da primenjujete u svojoj vezi, ako želite da zadržite zdrav, kvalitetan odnos.

Kad smo u gužvi i pod stresom, vrlo često zaboravimo da zahvalimo osobi s kojom delimo život na podršci koju nam pruža. Ponekad nam se čini da se ta zahvalnost podrazumeva, međutim, pokušajte ponekad i da je izgovorite. Na taj način poboljšaćete odnos koji zahteva i zdravu komunikaciju, piše Zadovoljna.hr.

Učinite da se vaš partner oseća voljenim i cenjenim. Naravno, važi i obrnuto. Jednostavnim delima i ponašanjem pokazujte koliko jedno drugom koliko značite.

U jednoj studiji u sklopu koje su srećni parovi odgovarali na pitanje u čemu je tajna, njih 61 posto navelo je gestove zahvalnosti od strane njihovih partnera ili partnerki. Za te srećne parove zahvalnost je dolazila u obliku reči ili dela kojima su im supružnici pokazivali da ih primećuju, cene, poštuju, vole i žele.

Zahvalnost je nešto na čemu možete da poradite, a izražavanjem zahvalnosti zadovoljićete i dve bitne potrebe ljudi u vezama - potrebu da znaju koliko vrede i potrebu za intimnošću i bliskošću.

Zahvalnost možete izraziti tako što ćete imenovati ono na čemu ste zahvalni. U tome morate biti iskreni, a osim toga, nemojte da sve uvek ostane samo na rečima - pokažite to i svojim delima.