Minuti su presudni: Znate li koliko treba da traje idealan prvi sastanak?

Ukoliko želite da se iz vašeg prvog dejta izrodi duga i stabilna veza, ovo bi trebalo da znate...

Minuti su presudni!, foto: Depositphotos/MilanMarkovic
Minuti su presudni!, foto: Depositphotos/MilanMarkovic

Ako ste mislili da je dobar znak što vaš prvi sastanak sa potencijalnim partnerom ulazi u drugi sat i treći sat, obavezno “pakujte pinkle” i odlazite!

Stručnjaci kažu da ukoliko želite da ostvarite sadržajnu vezu koja će dugo trajati, ne smete da dozvolite da se “ispucate” na prvom sastanku.

Američki psihoterapuet Kloi Karmajkl kaže da idealan prvi sastanak ne treba da traje više od 90 minuta, a evo i zašto.

Po njenom mišljenju, sat i po je sasvim dvoljno vremena da "površno" upoznate osobu s kojom ste izašli i osetite da li među vama postije iskrice.

S druge strane, tih 90 minuta nisu dovoljni da bi se vaš mozak opustio i zbog uzbuđenja koje trenutno osećate počeo da "projektuje" zajedničku budućnost.

Večere koje se spontano pretvaraju u petosatni noćni provod mogu biti neverovatno zabavne, ali imaju i negativne posledice, smatra Karmajkl. Posle tako dobrog sastanka, neminovno je da počnete da gajite nade u budućnost veze. Samim tim, ukoliko se ispostavi da se taj "maratonski dejt" nije izrodio u pravu ljubav, vaše razočarenje će biti daleko veće nego da ste se blagovremeno upoznavali i davali "na kašičicu".

Izvor: Mondo