Jedenje pet obroka dnevno jedan je od ključnih stvari za bolji intimni odnos, pokazalo je istraživanje, piše The Sun.

Parovi koji su na ishrani bogatoj voćem i povrćem postigli su veći rezultat na skali sreće u vođenju ljubavi. Možda je to, kažu stručnjaci, zato što zdravlje povezano sa dobrom ishranom smanjuje rizik od problema s e*ekcijom kod muškaraca kako stare. Za žene poboljšava protok krvi i raspoloženje, koji su važni za dobar intimni odnos, otkrili su istraživači.

Pratili su 10.671 Finca kako bi utvrdili važnost zdrave ishrane bogate voćem i povrćem na intimni život. Na istraživanje je uticala i fizička aktivnost, navike pijenja i pušenja. Devet godina kasnije, ljudi su upitani koliko su srećni svojim intimnim životom na skali od jedan do sedam - ​​a oni koji su jeli zravu hranu postigli su najbolje rezultate.

Dr Sad Stenlund, sa Univerziteta u Turkuu, rekao je da je ovo istraživanje ključno jer bi moglo da motiviše ljude da se hrane zdravije. NHS kaže da se skoro sve vrste voća i povrća dolaze u opticaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.