FABING je nova bolest partnerskih odnosa! Da li ste vi faber? "Ne dozvolite da vam mobilni telefon bude TREĆA OSOBA U BRAKU"

Koliko puta legnete sa partnerom/partnerkom u krevet i prvo što uradite jeste da uzmete telefon ili dođete sa posla i tokom porodičnog ručka gledate zanimljive snimke sa društvenih mreža. Ovo ponašanje je svrstano u fenomen pod nazivom fabing. To je pojam, jedan od vodećih razloga zbog kog "umiru" savremeni brakovi.

A.B.  |  Izvor: Prva  |  
Foto: Prva TV Printscreen
Foto: Prva TV Printscreen
.

Reč je nastala spajanjem engleske reči za mobilni telefon (phone) i ignorisanje (snubbing). O fabingu smo u emisiji "150 minuta" razgovarali sa porodičnim terapeutom Nebojšom Savićem i Vladanom Milojević, zavisnicom od mobilnog telefona.

"Voleo bi da me sasluša, ali da ne gleda u mobilni telefon", prve su reči mnogih partnerki, ali i partnera, koji su se obratili psihoterapeutima kako bi rešili probleme u svom braku, objašnjava Savić.

"Stvar je u lošoj komunikaciji, iz koje se proizvode neki drugi kompleksniji problemi", ističe psihoterapeut dodajući da je prvi problem površnost i gubljenje bliskosti.

Kako možemo da prepoznamo da li smo "faber", neki od simptoma su detaljnije objašnjeni u nastavku: