Brzi i laki načini da se povežete sa suprugom i kad nemate mnogo vremena

Kada ste deceniju ili dve u braku sa nekim, stvari znaju da postanu pomalo “ustajale”. To svakako ne znači da više ne volite jedno drugo i da vam nije stalo do toga da vaš brak bude funkcionalan, već da je jednostavno dnevna rutina uzela svoj danak i da nemate mnogo vremena za sebe. Međutim, u svakom trenutku možete prekinuti taj tužni sled događaja ako nađete način da se povežete sa svojim suprugom.

Izvor: Ženski magazin/Ž.J.  |  
Ilustracija Foto: PeopleImages.com - Yuri A/Shutterstock
Ilustracija Foto: PeopleImages.com - Yuri A/Shutterstock
.

Obično ljudi misle da je za takvo nešto potrebno da sa suprugom otputujete negde i provedete par dana sami, ali realnost je takva da retko kad za to imamo vremena. Naime, iako je beg za vikend savršena prilika da se obnovi romansa, postoje i druge manje stvari koje možete svakodnevno da praktikujete i ostvarite tu preko potrebnu konekciju sa voljenom osobom. Koje su to stvari, otkrivamo vam u našoj galeriji.

Pozdravite jedno drugo sa oduševljenjem

Da li ste znali je poljubac u trajanju od svega 6 sekudni, dovoljan da se iskra među vama održi celog dana? Kada vaš suprug krene ujutro na posao, zadržite ga tih 6 sekundi jednim sočnim poljupcem. Daćete mu na taj način nešto zbog čega će ceo dan biti nasmejan i čemu će jedva čekati da se vrati kući. Takođe, kad legnete kraj njega uveče u krevet, ne zaboravite da mu poklonite isti jedan takav poljubac.

Uhvatite partnera za ruku, dok gledate vašu omiljenu emisiju

Potrebno je zaista vrlo malo truda da se stvori snažna konekcija između dve osobe koje se vole. Dok sedate kraj svog supruga uveče i gledate vašu omiljenu emisiju ili neki film na tv-u, napravite taj mali gest i uhvatite ga za ruku. Nežni dodir podstaći će proizvodnju endorfina, hormona koji stvara euforičan efekat i učiniće da se osetite blisko.

Uputite mu kompliment

Često se događa da želimo svojoj voljenoj osobi da kažemo kako je nešto super uradila, kako smo ponosni na nju ili kako super u nečem izgleda. Međutim, većinu puta te misli ostaju u našim glavama. To je vrlo pogrešan put, jer kada bismo ih “pustili na slobodu” one bi nam donele neverovatnu bliskost sa voljenom osobom. Kad god poželite da svom suprugu uputite kompliment, nemojte da se ustručavate da to uradite.

Smejte se njegovim šalama

Razmislite: od svih stvari koje mora da uradi u toku dana i svega o čemu mora da razmišlja, vaš suprug je odabrao da vas nasmeje. Zar tako nešto nije vredno pozitivne reakcije sa vaše strane? Bilo da vam je poslao neku smešnu fotografiju putem poruke ili vam je ispričao neku šalu, nagradite ga svojim osmehom. Cenite njegov trud što pokušava da unese malo humora u vašu svakodnevicu.

Postavljajte mu pitanja i slušajte

Većinu vremena skloni smo da dajemo izjave umesto da se potrudimo da voljenoj osobi postavimo pitanje. Dobro osmišljena otvorena pitanja podstiču razgovore koji mogu da traju i danima. Pitanja mogu da budu vezana za bilo šta: vas, vašu decu, posao kojim se bavite, zbivanja u svetu. Samo se potrudite da budete znatiželjni i otvorenog uma kada dobijete odgovore.