Međutim, ponekad se toliko zaljubimo, posebno u početnim fazama veze da postanemo opsednuti mislima našeg partnera i željom da svaki sekund provedemo s njim. Iako je ova zaljubljenost razumljiva, u tim prvim nedeljama veze, dok vam je mozak uronjen u ljubavne hemikalije, dugoročno to postaje toksično. U nastavku vam predočavamo signale prema kojima možete uvideti da u ljubavnoj vezi gubite sebe.

GUBITE STRAST PREMA SVOJIM SNOVIMA I CILJEVIMA

Svi mi imamo neke svoje snove i ciljeve ka kojima težimo. To je ono što nas definiše i što je važno. Nikad ne bi trebalo da prestanete da jurite svoje snove i nastojite da ih ostvarite. Međutim, ako ste nakon ulaska u vezu sa ovim momkom potpuno zapostavili svoje snove, to nije dobro posebno ako ste tu da njega podržite u ostvarenju njegovih snova.

OTKAZUJETE PLANOVE SA SVOJIM PRIJATELJIMA I VAŠ DRUŠTVENI ŽIVOT TRPI

Da li ste zanemarili svoje prijatelje od kad ste s njim u vezi? Možda ste sebe uhvatili kako otkazujete planove sa njima da biste se njemu posvetili. Možda propuštate i neka važna dešavanja na koja biste inače otišli sa prijateljima da nema njega u priči. Zdrave ljubavne veze ne izgledaju tako. Ako jedno drugom ne dajete dovoljno prostora da svako od vas ima aktivan društveni život, polako ćete izgubiti sebe u toj priči i postati zavisni od njega.

VIŠE CENITE NJEGOVO MIŠLJENJE I ODOBRAVANJE OD VLASTITOG

Sasvim je u redu da tražite mišljenje svog momka po pitanju važnih stvari koje planirate da uradite u svom životu. Međutim, ako vam je potrebno njegovo klimanje glavom pri svakom potezu koji planirate da povučete, to je zaista loše. Trebalo bi da ste u stanju da samostalno i samouvereno donosite odluke koje se vas lično tiču, bez njegove saglasnosti.

OSEĆATE DA VIŠE NEMATE NIKAKVU KONTROLU NAD SVOJIM ŽIVOTOM

Da li se u svojoj vezi osećate nesigurno? Da li vam njegovo prisustvo izaziva neki čudan osećaj u stomaku? Možda osećate da morate da hodate kao po ljuskama od jajeta oko njega i da pažljivo birate reči koje ćete mu uputiti. Ako ste u stalnom strahu da ćete ga izgubiti i takvo nešto bi vas apsolutno pokidalo na najsitnije komade, to je zaista loše. To znači da ste ga stavili iznad sebe u svom životu i da više nad njim nemate nikakvu kontrolu.

PRIJATELJI VAM GOVORE DA SE PONAŠATE ČUDNO

Pravi prijatelji su oni koji neće ćutati kada vide da niste na dobrom putu. Oni će rizikovati i to da se naljutite, ali će vam reći da ne ličite više na sebe. Postaće uznemireni kada vide da radite nešto što nije svojstveno vama zbog svoje veze. Možda ćete pomisliti da je u pitanju ljubomora, ali ako to upozorenje dolazi od strane nekog koga znate godinama i ko je uvek bio tu za vas, ne bi trebalo to da ignorišete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.