Zapitajte se! Pet mesta na telu sa kojih skidate dlake, a ne bi trebalo!

Gde god vidite dlake, odmah uzimate brijač, epilator ili pincetu kako biste je uklonili, ali... Sačekajte! Prvo dobro razmislite da li je pametno da skidate dlake na osetljivim predelima na telu.

.

Dermatolozi sa Medicinskog fakulteta u predelu Sinajske gore (Egipat) otkrili su da prilikom skidanja dlaka može doći do upale, ali samo na nekim delovima kože. I to ne samo upale, već i do pojavljivanja ožiljaka i drugog trajnog oštećenja na tom području, piše sajt womenshealthmag.com

Obrve

"Dlake obrva su osetljive, zbog čega može doći do trajnog oštećenja folikula dlake. U tom slučaju, nemojte koristiti pincetu, već depilirajte njihove dlake. Mada ni to nije zdravo, ali je svakako bolje rešenje nego samo čupanje", objašnjava dermatolog Geri Goldenberg sa Medicinskog fakulteta u Egiptu.

Dlake u predelu bradavica

Ako već morate da skidate dlake u ovom predelu, učinite to kada narastu 2-3 centimetra i to obavezno pincetom! U suprotnom, čupanje dlake koja se tek nazire, može stvoriti crvenilo i infekciju. Koža u predelu brdavica je ultrasenzitivna i zbog toga bi trebalo da pazite.

U predelu bubuljica

Bubuljice se oko dlaka svakodnevno pojavljuju, a ono predstavlja blagu infekciju.  Kada se budete depilirale, taj deo privremeno zaobiđite, u suprotnom ćete povećati šansu za pojavom trajnog ožiljka. I užasno boli.