Ono što je specifično kod ovakve frizure jeste što za samo par minuta možete izgledati kao zvezda modne piste. Ona je prilagodljiva i za dnevne i za večernje kombinacije, potrebno je samo dodati neki detalj i spremni ste da osvojite grad.

Stepenasto šišanje i fen za prvu pomoć

Da bi ova frizura savršeno izgledala, kosa bi trebalo da bude ošišana slojevito, tačnije stepenasto sa istanjenim vrhovima. Ova konkretno frizura zahteva više prirodnog volumena od ravno ošišane kose koja ima tendenciju da bude teža i opuštenija. Ukoliko nemate mnogo vremena, trebaće vam alati za termičko oblikovanje kose - fen i figaro. Nagnite glavu prema podu i tako prebačenu mokru kosu osušite fenom koji ste postavili na hladno sušenje. Kad je kosa minimalno vlažna, u donju polovinu kose utrljajte penu za oblikovanje i osušite je do kraja. Ovo će vašoj kosi dati bolju teksturu za oblikovanje i produžiti trajnost talasa.

Vikleri za volumen

Ukoliko želite da napravite talase u kosi bez toplote, koristite viklere za kosu. Talasasto stilizovanje kose pomoću ovog frizerskog pribora zahteva malo više vremena, ali će krajnji rezultat opravdati svaki sekund. Pre upotrebe viklera, na kosu nanesite sredstvo za lakše oblikovanje, poput pene za kosu. Najbolje je da uveče uvijete kosu i da tako prespavate. Naša preporuka je da u tom slučaju koristite sunđeraste viklere.

Lastiš traka za ujednačene prelome

Ova metoda daje odlične rezultate i veoma je jednostavna. Sve što vam je potrebno jeste traka, najbolje bi bilo izabrati lastiš traku. Kosu operite i dobro osušite jer je veoma važno da bude potpuno suva. Raščešljajte je i podelite na razdeljak onako kako je obično nosite. Isto to, uradite i sa zadnje strane glave.

Sada vežite traku oko glave. Uvijanje započnite izvajanjem pramena koji obmotavate oko trake. To isto radite sa svakim sledećim pramenom dok ne stignete do zadnjeg dela glave gde se nalazi razdeljak. Deo koji je ostao da visi za sada ostavite i počnite da uvijate pramenove sa druge strane lica. Kada ste uvili i drugu stranu, pramenove koji vire umotajte zajedno sa već umotanom kosom. Ukoliko želite da postignete efekat mokrih talasa, nanesite penu na kosu, pre samog uvijanja.

Prespavajte sa trakom da bi se krupni talasi u kosi što bolje formirali. Ako imate vremena, držite je bar nekoliko sati ovako uvijenu. Ukolko želite sitnije talase, uzimate manje pramenove, za veće izdvajajte i veće pramenove kose. Morate priznati da je ovakav način uvijanja kose, veoma jednostavan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.