Frizerka otkrila da pere kosu svakih osam nedelja: "Proces privikavanja traje godinu dana"

Mnoge žene se često žale kako kosu moraju da peru svaki ili svaki drugi dan. To može biti znak da lojne žlezde rade ubrazano, ali i da vam ne odgovara kozmetika kojoj je negujete. Ako se i vama kosa masti možda biste trebali da je ređe perete, tada će se, stručnjaci kažu, i manje mastiti. Jedna frizerka je na Tik toku podelila video u kojem kaže da kosu može da pere jednom u osam nedelja. Kako je to moguće?

Koliko često perete kosu?, foto: StoryTime Studio/Shutterstock
Koliko često perete kosu?, foto: StoryTime Studio/Shutterstock
.

Frizerka i stilistkinja Mišel Denis kaže kako prvo dan pranja treba pomeriti za dan ili dva. Kada je operete sledeće pranje ponovo pomerite za dan, dva. Dakle ako je perete svaki drugi dan, perite je na 3 ili 4 dana, potom na 5, 6 i tako redom. Taj proces privikavanja kose dugo traje, u pitanju je najmanje šest meseci ili godinu dana. Kosa će kasnije biti manje manje masna i suva.

Mišel je mama troje dece. Na svom Tik Toku objavila je video u kojem je otkrila ovu neobičnu naviku:'"Mogu da ne operem kosu po osam nedelja."

@michelledennismumof.3

I can go with out washing for 8 weeks! Do you suffer with oily hair or over dry ends? It’s because your over washing it ##hair ##hairtips ##momsoftiktok

♬ Poof Be Gone - KyleYouMadeThat & Yung Baby Tate & Yvette

.

Prvo, kaže frizerka, morate svoju kosu postepeno privikavati na to.

Mišel je stručnja za bojanje i balejaž, a ima preko 23 godine iskustva u friziranju.

Mnogo ljudi oglasilo povodom njenih saveta, a jedan komentar je glasio: 'Ja kosu perem jednom nedeljno', a drugi su dodali: 'Za mene je maksimalno 10 dana. Nakon toga počinjem da se osećam prljavo', piše The Sun, prenosi 24sata.hr.