Farmerke su mnogima omiljeni komad garderobe, a ovo su najčešće MODNE GREŠKE koje sa njima pravimo

Stalno se potencira da slepo praćenje trendova nije dobro, te da uvek treba imati u vidu lični ukus i građu tela. Ima mnogo faktora na koje treba da obratite pažnju kada birate farmerke, od visine struka, pa do obuće uz koju ćete ih nositi. Čak iako izaberete trenutno aktuelan model, možete pokvariti celokupan utisak ukoliko napravite neku od modnih grešaka.

Izvor: 24sedam.rs/K.O.  |  
Ilustracija Foto: Aleksei Khanykov/Shutterstock
Ilustracija Foto: Aleksei Khanykov/Shutterstock
.

Otkako je Levi Strauss izumeo farmerke još 1871. godine one su se mnogo promenile i prosto su deo garderobera svakog pojedinca na planeti.

Trenutno je aktuelan i kargo model pantalona, međutim, on ne stoji baš svim ženama, niti odgovara svakoj figuri.

Ovo su najčešće greške koje se prave kada su farmerke u pitanju:

Dvostruki teksas

I da se odmah razumemo da je dvostruki teksas ponovo u trendu i ponovo se nose teksas suknje, haljine, košulje... sve od teksasa. Nemojte pokušavati da na silu uskladite nijanse teksasa. Naprotiv, različite nijanse stvoriće kontrast i ublažiti vaš izgled.

Farmerice ravnih nogavica su možda i najpopularniji model koji svi imaju u ormaru. Klasična ravna nogavica lomi se točno na gležnju, dok preduge farmerice mogu izazvati dodatnu masu oko ovog područja. Zato, vodite računa o njihovoj dužini.

Neuredne nogavice

Zašivanje farmerica dobar je trik ako su vam preduge ili ako želite da isprobate drugačiji stil. Međutim, trebalo bi da budu ravne i uredne. Stilisti preporučuju korišćenje pravila palca, tako što prvo prislonite palac na porub, a zatim ih dvaput smotate.

Pogrešna visina struka

Visina, odnosno dužina farmerica od međunožja do struka, igra važnu ulogu u tome kako će vam pantalone stajati. Trebalo bi da uzmete u obzir sopstveno jedinstveno telo, s obzirom na dužinu torzoa itd., pre nego što odaberete par.

Čak i farmerice s visokim strukom mogu imati struk koji nije dovoljno visok za visoku ženu s dugim torzoom. A ako je visina pogrešna, to može dovesti do pogrešnog izgleda, pa je najbolje odlučiti se za drugi odgovarajući model.

Preuske čizme do kolena

Ukoliko nosite ovakve čizme trebalo bi da i farmerice budu uske jer će se široke pantalone naborati oko kolena i narušiće siluetu. Umesto toga, odlučite se za široke čizme. Tako ćete postići opušteniji izgled.

Farmerice uvučene u čizme

Farmerice koje se preklope preko gornjeg dela gležnjača ne izgledaju baš elegantno. Najbolje je odabrati one ravnih nogavica ili skraćene uske hlače koje se zaustavljaju centimetar ili dva iznad vrha čizama kako bi izgled bio savršen.

Farmerice srednje visine struka visoko podignute

U modi su već nekoliko godina jer izgledaju elegantno i udobne su za nošenje. Međutim, ako imate omiljeni par farmerica srednje visine struka, možete i njih nositi. Ipak, nemojte ih navlačiti do samog struka i onda stavljati kaiš. Čak i ako je razlika između struka farmerica i vašeg struka vrlo mala, nemojte to činiti.

Farmerice koje ne laskaju vašem tipu tela

Ne treba slepo pratiti trendove ne uzimajući u obzir svoj tip tela. Na primer, lepršave farmerice bi trebalo da počnu da se šire u nivou kolena. Ali ako počnu da se šire još iznad mogu vam vizuelno skratiti noge.

Farmerke na kukovima

Ako malo spustite farmerice srednje visine struka, mogli biste dobiti moderan opušteni izgled. Međutim, to nije baš dobra ideja jer ovaj trik može narušiti proporcije bilo koje figure tela.

Uske farmerice koje su preduge

Skraćene farmerice sada su u modi, a uske koje se gužvaju oko gležnjeva su veliko - ne. Jedino što možete je da ih skratite.

Farmerice niskog struka u kombinaciji sa skraćenim topom

Ovo uvek izgleda loše. Uvek je topove bolje kombinovati sa suknjama ili pantalonama visokog struka.

Lepršave farmerice koje su prekratke ili preduge

Idealna dužina poruba je oko jednog centimetra od poda. Sve što je prekratko ili predugo narušiće dobar stil.

Prevelike farmerice

Ovu dilemu svi često imaju kada kupuju farmerice, a stručnjaci kažu da ako se dvoumite uvek uzmete manje. Tokom nošenja teksas se rasteže, pa će vam se veće ubrzo raširiti oko struka i neće vam dobro stajati.

Pogrešan oblik zadnjih džepova

Oblik i mesto zadnjih džepova može značajno da promeni izgled tela. Džepovi koji su postavljeni na velikoj udaljenosti jedan od drugog učiniće da bokovi izgledaju šire. A visoko postavljeni džepovi učiniće noge vizuelno dužima, a zadnjicu zaobljenijom.

Nošenje uskih farmerica bez kaiša

Iako su skinny farmerice naizgled izašle iz mode, to ne znači da ih ne možete nositi. Istina je da ova vrsta farmerica nije moderna kao pre nekoliko godina, ali svejedno ih možete nositi, pogotovo ako ih kombinujete s kaišem. Pojasevi su sada vrlo popularni, pa će ovaj moderan dodatak odmah i vaš izgled učiniti modernijim, piše 24sata.hr.