Do beljih zuba uz pomoć voća i povrća

Nemate novca za skupe preparate? Onda treba da znate da možete da izbelite zube i uz pomoć namirnica koje imate u svom domu!

.

Jabuke i jabukovo sirće
Za zdrave i lepe zube stomatolozi preporučuju jabuke. Takođe, jabukovo sirće pomaže u uklanjanju fleka i izbeljivanju zuba i ubija štetne bakterije u usnoj duplji. U čašu vode stavite kašičicu sirćeta i njime isperite usta, a zube operite pastom. Postupak možete ponoviti svakog dana.

Limun
Visok nivo kiseline koju limun sadrži deluje kao prirodni izbeljivač.
Zube možete trljati limunovom korom dva do tri minuta, pa nakon desetak minuta ih isprati čistom vodom. Ne preporučuje se da tretman ponavljate više od dva puta nedeljno.
Dva puta nedeljno možete da koristite i sveže ceđeni limunov sok koji ćete pomešati s istom količinom vode i nanositi na zube četkicom, a potom isprati vodom.

Banane
Kora od banane sadrži neke od esencijalnih minerala, kao što su kalijum, magnezijum i mangan koji prodiru u zube i pomažu u njihovom izbeljivanju.
Korom od banane trljate zube dva minuta. Nakon petnaestak minuta zube operite pastom koju inače koristite. Ponavljajte ovaj proces dva do tri puta nedeljno. Nakon nekog vremena primetićete razliku.

Narandže
Zube možete da istrljate unutrašnjom stranom kore od narandže. Za bolji učinak na koru stavite i malo kuhinjske soli.
Recept starih Rimljana glasi – sitno iseckati i izgnječiti svež lovorov list. Naneti malo na zube, i protrljati unutrašnjom stranom kore od narandže. Imaćete bele zube i svež dah.

Šargarepa
Sveža šargarepa veoma delotvorno uklanja zubni kamenac zbog čega bi trebalo da je što češće jesdete. Pored toga, delotvorno eliminiše bakterije održavanjem kiselo-alkalne ravnoteže u ustima.

Izvor: zdravaisretna.hr