Svakog jutra ovim rutinama škodite svom licu!

Imate probleme s licem? Onda sigurno radite nešto od ovoga što nikako ne biste smeli...

.

1. Ne čistiš lice

Umivanje običnom vodom možda je dovoljno sretnicama koje imaju besprekoran ten, ali ako imate problematičnu kožu, lice očisti blagom penom i ujutru. Celu noć skupljate prašinu s jastuka, pogotovo ako ležte na stomaku ili boku, a pritom koža još izlučuje i sebum.

2. Ne nanosite hidratantnu kremu

"Pa šta, na mom puderu piše da je hidratantan?", kažete, ali to nije dovoljno za vašu kožu. Ni jedan puder, a ni BB krema ne mogu adekvatno da zamenite kremu koja će tvoju kožu štititi od dehidratacije, perutanja i bora koje bi mogle da nastanu u budućnosti.

3. Stavljate puder odmah nakon nanošenja kreme

Uvek pričekajte barem 3-4 minuta nakon nanošenja kreme jer ćete napraviti dva problema. Koža neće stići da upije kremu pa neće dobiti sve što joj je potrebno, a puder će kliziti i nestaće s lica već za nekoliko sati. Sigurno da to ne želite.

4. Šminkate se pod lošim svetlom

Znamo da je nemoguće nabaviti savršenu rasvetu, ali barem se pogledajte kraj prozora na malom ogledalcetu pre nego što izađete iz kuće. Pod lošom rasvetom verovatno ste nanele previše šminke.

5. Čupate obrve na brzinu

Dlačica tu, dlačica tamo, samo da popravite...i katastrofalne obrve već su tu. Čupanje obrva ostavite za podne ili veče - kada ćete imati mnogo više vremena za postizanje idealnog luka.

Izvor: Zadovoljna.hr

Pročitajte i: 

Želite savršene obrve? Ovako ćete ih i imati!