Lepota

Probajte obavezno fitnes lica! Ove vežbe peglaju bore

Efikasnost fitnesa lica je manja u odnosu na botoks, ali je za razliku od injekcija neinvazivan - i besplatan!

07.04.2019. - 09:00h
foto: Depositphotos

Kako trenirati svoje lice da bi izgledali mlado duže vremena? Ako celo telo držimo u dobroj formi, zašto ne bismo trenirali i mišiće lica?

Facefitness je revolucionarni koncept pomlađivanja kože kroz treninge. Zasniva se na setu vežbi čija je svrha da ojačaju mišiće u ovom području - i tako poboljšaju napetost kože, što rezultuje smanjenjem bora i sprečava njihovo formiranja. Efikasnost ove metode se poredi sa botoksom - ali za razliku od tretmana sa botoksom ne izaziva bolove i neće uništiti vaš novčanik. Jednostavne vežbe se mogu obaviti bez ikakvih problema kod kuće.

Zašto nam je potreban fitnes za lice?

Sa godinama, količina kolagena u koži počinje da pada, zbog čega koža gubi čvrstoću i elastičnost. Efekti se pojavljuju gotovo odmah u obliku bora. Njima nesvesno doprinosimo sami - mrštimo se, podižemo obrve ili na je glava pognuta dok radimo na kompjuteru i koristimo pametni telefon. Nažalost, ovo se ne može kontrolisati. Srećom, možete smanjiti pojavu bora izvođenjem redovnih vežbi za jačanje mišića lica. One se sastoje od naizmeničnog stezanja i opuštanja različitih delova lica.

Facefitness je efikasan način da:

Poboljšate napetost kože, zahvaljujući kojoj mimičke bore postaju pliće.

Smanjenje tzv. "druge brade"

Poboljšajte izgled kože stimulišući cirkulaciju i protok limfe.

Oslobodite se napetosti i stresa nagomilanih tokom dana.

Da bi se postigli željeni rezultati, dovoljno je trenirati mišiće lica svaki dan oko 7-10 minuta. Nakon mesec dana možete ograničiti na 3 sesije nedeljno.

Kako trenirati mišiće lica?

Evo nekoliko vežbi koje vam pomažu da se oslobodite bora!

Postavite jagodice prstiju prema spoljašnjim uglovima oka i pažljivo povucite kožu sa jedne na drugu stranu (oči treba da imaju kosi oblik). Zatim sklapajte oči (ali ne u potpunosti). Uradite deset ponavljanja za deset sekundi.

Dok male bore oko očiju često dodaju šarm, bora između obrva daje licu prilično oštar izraz. „Pumpa“ je savršena vežba da bi se ovaj neželjeni nedostatak otklonio. Stavite ruku na vaše čelo i zamislite da u sredini ima dugme koje treba pritisnuti. Kretanje koje podseća na pumpanje izvodi se 10 puta u 10 sekundi.

Rad na računaru i korišćenje pametnog telefona čine stvaranje „druge brade“. Ova vežba je stvorena da bi se smanjile i izravnale brazde na vratu. Povucite vrat pod uglom od 60 stepeni, a zatim gurnite donju vilicu napred. Zadržite 5 sekundi. Ponovite ovaj pokret 20 puta.

Vežbajte da podignete uglove usta. Padajući uglovi su česti nedostatak koji se javlja kada koža izgubi elastičnost. Da biste to sprečili, redovno vežbajte, što će ojačati usta i podići uglove. Raširite usne u pola osmeha. Dodirnite uglove usta i podignite ih malo prema gore. Onda bez pomeranja prstiju, recite "o" i držite usta 5 sekundi. Ponovite 10 puta.

Balon: vežba za čvrste obraze. Ova vežba ne samo da podiže vaše obraze, već i izglađuje nabore koji se često javaljaju sa godinama. Vežba je vrlo jednostavna. Samo uspunite obraze vazduhom kao da imate vodu u ustima. Držite ih 5 sekundi, dišite sve vreme. Onda opustite lice. Ponovite ovu vežbu 10 puta.

Vežba za bore na čelu - Stavite prste na čelo i postavite ih oko 1 cm iznad obrva. Zatim, bez njihovog pomeranja, podignite obrve. Ponovite ovu vežbu 10 puta. Ova jednostavna akcija će ojačati područje čela, izglađujući horizontalne bore.

Izvor: www.zenskimagazin.rs