Uzmite krompira koliko želite, oljuštite ga i isecite na željeni oblik – na krugove, štapiće ili kockice. Ako niste sigurni kako ćete ih koristiti onda je najbolje iseći ga na veće komade.

Nakon toga, zagrejte veliku šerpu vode pa dodajte iseckani krompir i kuvajte dok ne počne da omekšava, otprilike 3 do 5 minuta za manje komade, ili 4 do 7 minuta za veće komade. Tačno vreme zavisiće od veličine komada krompira. Vodu nemojte soliti, piše Punkufer.

Zatim ohladite i osušite krompir, procedite krompire i prebacite ih u posudu s hladnom vodom i nekoliko kockica leda kako biste odmah zaustavili kuvanje. Nakon nekoliko minuta ponovo ocedite krompir i protresite cediljku kako biste uklonili višak vode. Možete ih posušiti i papirnim ubrusom.

Stavite krompire na veliki pleh za pečenje, raširite ih tako da se ne dodiruju i stavite u zamrzivač na 6 do 12 sati ili dok se svaki komad ne smrzne. Nakon toga izvadite komade krompira i stavite ih u plastičnu kesicu ili posudu koja se može hermetički zatvoriti.

Tako zamrznuti krompir trajaće do tri meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.