Za ovu MARINADU JOŠ NISTE ČULI! Jednostavna je i savršenog ukusa - ovakvu piletinu sigurno nikada niste probali!

Iako piletina može da se posluži uz gotovo svako jelo, to ne znači da je uvek ukusna. Zbog toga je važno da marinirate meso pre samog pripremanja, kako biste bili sigurni da će vaš obrok biti ukusan, sočan i mekan.

Izvor: Klix.ba/L.R.  |  
Ilustracija Foto: nerudol/Shutterstock
Ilustracija Foto: nerudol/Shutterstock
.

Kao i svaka tehnika kuvanja, postoje načini mariniranja koji uspešniji bolje od drugih.

Preporučuje se mariniranje nekog neutralnog ulja, soli i limunovog soka, kao i začinskog bolja, uključujući peršun, kopar i vlašac. Neutralni ukus ulja omogućava da se više oseti ukus biljaka, a ulje neće izgoreti pre nego što se piletina ispeče. Limun takođe pomaže u omekšavanju komada piletine i daje joj dodatni ukus.

Prvo je potrebno da pomešate ulje, so i limunov sok u činiji, pre nego što isečete začinsko bilje i pomešate ga sa ostalim sastojcima. Ako želite da dobijete gustu marinadu, sve sastojke možete staviti u blender.

Pre nego što stavite marinadu, proverite da li je piletina sobne temperature kako bi lakše mogla da upije sastojke marinade.

Mariniranje piletine podrazumeva staviti mešavinu začina zajedno sa komadima mesa u plastičnu kesu. Zatim, zavežite je i rukama izmešajte marinadu i piletinu. Ovde morate da pazite da meso ravnomerno upije marinadu.

Ostavite nekoliko sati da komadi mesa upiju sve sastojke. Posle toga, piletina će biti mekša i spremna za pečenje. Možete je peći na roštilju, u rerni ili na tiganju.