Vlasnik, Ignasio Naćo Anaja nije imao dovoljno sastojaka da pripremi konkretno jelo - imao je svega nekoliko tortilja, malo ribanog sira i papričice. U trenutku je izmislio recept: izrezao je tortilje na trougliće - napravio tako tortilja čips - posipao ribanog sira i malo papričica te sve zajedno stavio u pećnicu na nekoliko minuta i dobio novo jelo - naćose. Žene su se oduševile ovom novonastalom grickalicom, a vrlo brzo se recept proširio celom Amerikom. Sada vam mi donosimo recept po kom domaći tortilja čips možete napraviti sami kod kuće.

Sastojci:
1 šoljica kukuruznog brašna
1 šoljica običnog brašna
pola kesice praška za pecivo
2 kašike margarina
Po dve kašičice: lanenih semenki i semenki suncokreta
kašika maslinovog ulja
mlaka voda
malo soli

Priprema:

Zamesite testo od brašna, semenki, vode i margarina. Podelite smesu na kuglice i pustite da odstoji pola sata.

Kuglice polažite na papir za pečenje, pa ih secite na tanke kolutiće.

Pecite ih na 150 stepeni oko pola sata, prenosi vecernji.hr.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.