Usmrdeli ste kuću pržeći ribu? Zagorelo vam je mleko? Ove trikove ćete poželeti da "uramite"!

Ponovo vam je zagoreo ručak? A šta to smrdi u frižideru? Ova pitanja postaće prošlost!

.

Za osveženje prostorije nakon prženja ribe, u šerpu sipajte oko litar vode, dodajte malo cimeta ili bilo kog drugog začina čiji miris volite i pustite da prokuva. Smanjite temperaturu i neka polako isparava.

Ako ste frižider temeljno očistili a još uvek se osećaju pomešani mirisi hrane, ostavite šoljicu sa talogom od kafe par sati u frižideru. Kafu možete koristiti i za neutralisanje drugih mirisa.

Miris zagorelog mleka otklonićete ako ga sipate u čistu posudu pa ga pokrijete nakvašenom čistom krpom višestruko savijenom.

Pratite nas i na Viberu!

Prilikom barenja ribe sipati malo mleka. Meso će postati belje, a nestaće i neprijatan miris koji se širi pri barenju ribe. Isti efekat se postiže kada se posuda prekrije krpom natopljenom sirćetom, naravno mleko onda ne treba dodavati.

Kada se kuva kupus, po celom stanu se širi neprijatan miris. Da bi se to izbeglo, prekrijte šerpu u kojoj se kuva kupus čistom krpom natopljenom sirćetom.

Zagoreo vam je pasulj. Odmah ga prspite u drugi sud i prekrijte vlažnom krpom. Posle deset minuta promenite krpu, upiće najveći deo zagorelog mirisa.

Izvor: beleske.com