Proja je neizostavna kako na svečanoj, tako i na slavskoj trpezi. Svaka domaćica ima neki svoj recept za ovaj specijalitet od kukuruznog brašna. Brzo se pravi i ide uz sve od predjela do glavnog jela.

Sastojci:

- 200 - 250 g sira

- so po potrebi

- 3 jaja

- 15 kašika kukuruznog brašna

- 5 kašika belog brašna

- 1 kesica praška za pecivo

- 1 šolja jogurta

- 1 šolja kisele vode

- 1dl ulja

Priprema:

- U posudi pomešajte obe vrste brašna i prašak za pecivo.

- Dodajte potom jaja, ulje, jogurt i kiselu vodu.

- Dobro izjednačite smesu pa ubacite i izdrobljeni sir.

- Ukoliko nije dovoljno slan posolite.

- Sipajte smesu u tepsiju ili vatrostalnu posudu obloženu papirom za pečenje.

- Pecite u zagrejanoj rerni pola sata na 180 stepeni, piše Stvar ukusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.