Proja je neizostavna kako na svečanoj, tako i na slavskoj trpezi. Svaka domaćica ima neki svoj recept za ovaj specijalitet od kukuruznog brašna. Brzo se pravi i ide uz sve od predjela do glavnog jela.
Sastojci:
- 200 - 250 g sira
- so po potrebi
- 3 jaja
- 15 kašika kukuruznog brašna
- 5 kašika belog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 šolja jogurta
- 1 šolja kisele vode
- 1dl ulja
Priprema:
- U posudi pomešajte obe vrste brašna i prašak za pecivo.
- Dodajte potom jaja, ulje, jogurt i kiselu vodu.
- Dobro izjednačite smesu pa ubacite i izdrobljeni sir.
- Ukoliko nije dovoljno slan posolite.
- Sipajte smesu u tepsiju ili vatrostalnu posudu obloženu papirom za pečenje.
- Pecite u zagrejanoj rerni pola sata na 180 stepeni, piše Stvar ukusa.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja,
stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.