Sastojci:

1 kg junećeg ramsteka

100 gr kačkavalja

100 gr veće goveđe pečenice

100 gr slanine

6 čena belog luka

veza peršuna


Priprema:


1. Iseći vodoravno 1/3 ramsteka ali ne do kraja, zatim drugu trećinu i napraviti jednu veliku šniclu. Meso izlupati sa tučkom za meso.

2. Beli luk i peršun u blenderu samleti, zatim rasporediti po mesu. Složiti lente slanine, zatim pečenicu i kačkavalj.

3. Meso urolati sa uže strane, zatim sa kuhinjskim kanapom uvezati meso sa razmakom od 3-3,5 cm na nekih 7- 8 mesta zavisno od širine mesa. Pored kanapa provući štapić za ražnjiće na suprotnu stranu, zatim na sredini, između dva kanapa, iseći meso.

4. Meso, po želji, ispržiti na ulju ili na roštilju. Pre serviranja, skinuti štapiće ili ih ostavite radi štosa, pogotovu ako planirate da ih jedete u prirodi. Ovakva priprema rolovanog mesa je idealna je za roštilj i zabave, pogotovo ako želite  da gostima ponudite nešto više od ćevapa i pljeskavica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.