Prste da poližete: Kako najlakše ispeći manje prase ili deo praseta u rerni

Pogledajte kako možete najlakše ispeći manje prase ili deo praseta u rerni... Recept je lagan, a ishod se zna - lizaće te prste.

Prasetina prste da poližeš, foto: Bakina kuhinja
Prasetina prste da poližeš, foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

Manje prase i lii deo praseta
soli
malo ulja
malo piva za premazivanje
nekoliko letvica za podmetanje

Prirema:

Meso dobro posoliti i utrljati so u prase, sasvim malo butove zaseći ako je deblje i tu staviti so.

Ispod praseta poredjati tanke letvice da nam se meso ne zalepi za pleh. U pleh sipati malo vode. Uključiti rernu na 250 stepeni pa je smanjiti na oko 170 stepeni C.

Možete pokriti i folijom koju ćete kasnije skloniti.

Povremeno meso premazivati pivom oli mešavinom ilja, vode i soli. Voditi računa da u plehu uvek bude vode. Kad je meso već pečeno nemojte sipati vodu više.

Da li je meso pečeno isprobajte nožem - probodite ga ako nož lagano ulazi znaćete da je pečeno.

Izvor: bakina kuhinja