
Ljudi rođeni ponedeljkom su OSETLJIVI, utorkom HRABRI... Kako DAN ROĐENJA oblikuje vašu ličnost?
Otkrijte na koji način dan kada ste rođeni oblikuje vašu ličnost.
23.7.2025. 20:00
Ovo je poslastica kojom ćete oduševiti goste, ukućane, ali i sebe...
16.02.2014.|14:15
Sastojci:
300g čokolade sa visokim procentom kakaoa
200ml slatke pavlake
4 jaja (odvojite belanca i žumanca)
4 kašike šećera (pomešajte običan i smeđi i dobićete neverovatni šmek)
2 vanil šećera
malo mleka i komadic maslaca za topljenje čokolade
Priprema:
Čokoladu izlomite i stavite u šerpu. Prelijte mleko da pokrije dno, stavite komad maslaca i topite na pari. Pustite da se čokolada skroz otopi pa je tek onda promešajte. Kada se čokolada istopi sklonite je sa vatre i ostavite da se hladi. Umutite slatku pavlaku, a potom i sneg od belanaca. Dodajte šećer i mutite dok ne postane čvrsto. U prohlađenu čokoladu dodajte jedno po jedno žumance i dobro promešajte. Smesu prespite u jednu veću činiju i dodajte kašiku po kašiku belanaca. Isto učinite i sa slatkom pavlakom. Laganim pokretima mešate varjačom, ohladite u frižideru i poslužite uz smrznuto šumsko voće ili listiće badema.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.