Malo i da mesimo: Savršena štrudla sa rogačem i orasima
Nedelja je pa može nešto i da se zamesi! Evo jedne poslastice direktno iz Bakine kuhinje.
Nemamo zamerke, foto: Bakina kuhinja
01.03.2020.|10:38
Podeli:
Potrebno je :
20 gr kvasca
300 ml mleka
2 žumanca
50 ml ulja
korica limuna
oko 550 gr brašna
1 kašičica šećera
200 gr mlevenih oraha
100 gr rogača
šećer u prahu
100 gr suvog grožđa
Priprema:
Rastopiti kvasac u mlakom mleku dodati šećer. Kad nadođe kvasac dodati ulje, žumanca, struganu koricu limuna brašno i so i zamesiti srednje tvrdo glatko testo.
Pokriti da se odmori. U mlevene orahe dodati prah šećer i mleko pa izjednačiti da orasi budu malo vlažni. Isto tako i sa rogačima.
U jedno i drugo rasporediti suvo groždje. Testo podeliti na dva dela Razviti na 1,5 cm pa pola nadeva rasporediti najpre orah pa odozgo rogač.
Uviti u rolnicu. Tako uraditi i sa drugom polovinom.
Pokriti da odmori pa peći na 180 stepeni C oko 50 min. Seći kad se sasvim ohladi.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja,
stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.
Treća sezona "MasterChefa Srbija" bliži se kraju i uskoro dobijamo pet najboljih i onih koji su ozbiljni kandidati za laskavu titulu "MasterChefa Srbija", ali i nagradu od 50 hiljada evra.
Ovog utorka, 17. juna, Vodolije su rešene da isteraju nešto do kraja, dok će Škorpijama biti teško da procene da li je osoba sa kojom danas doleze u kontakt iskrena ili ne!